top of page

Sprøe, magiske grønnsakskroketter

Endelig la det vakre, hvite, glittrende teppet seg over Oslo også. Enda en unnskylding for å bli inne og lage godsaker på kjøkkenet!

Jeg elsker jula, det er høydepunktet på året. Masse god mat og godteri som skal bli spist opp og ikke minst er man generøs med hverandre og er sammen med alle de man elsker. Julen er full av koselige små ting som pussling, baking, tente lys og frem for alt er julen barna sin.

De aller fleste legger på seg litt i jula, og det gjelder ikke bare oss voksne, det gjør selvfølgelig barna våres også. Det er mye kjøtt, salt, fett, sukker og bakst. Alt det som egentlig bare er bra for oss i litt mindre mengder, men det er da året sier stopp! Et nytt år begynner, en ny start og en sunn start for mange av oss. Derfor blir det aller første innlegget her og årets første innlegg et sunt innlegg!

Har du noen gamle rotfrukter og grønnsaker nederst i skuffen som ble til overs etter en eller annen middag?

Da er det på tide å lete frem de nå, så skal de også få spises med kjærlighet.

Noe av det som gjemte seg nederst i skuffen av rotfrukter og grønnsaker hjemme hos meg var:

En stor gulerot, en halv søtpotet, en kvart purre, en rødløk, en liten pastinakk, et par poteter og en brokkolistang med noen buketter igjen. Så trenger du:

To eller tre hvitløksfedd Fersk eller tørket timian En halv chilipepper

Tre eller fire spiseskjeer mel, jeg brukte økologiskt speltmel

Et egg (kan bruke mere mel, hvis du er veganer/ allergener)

En håndfull chiafrø/ kokt quinoa

Griljermel/ mortlet knekkebrød

Salt og pepper

Begynn med å kutte alle rotfrukter i store biter og damp de, eller kok de. Jeg damper mine, fordi da sparer jeg på vitaminer og mineraler som er viktige for lillegutt. Særlig nå som det er så kaldt ute.

Så kan du terne alt av løk og krydder, dette skal freses gyldent etterpå i valgfritt fett. Jeg bruker olivenolje, det er rikt på omega3 og tilfører en god smak til krokettene.

Mos de dampete rotfruktene og bland det sammen med de stekte tingene og chiafrø. Tilsett deretter egg, mel, salt og pepper. Bland og sett til side. Det er greit å la blandningen stå og godtgjøre seg en stund, eventuelt i kjøleskap over natta, men det er ikke nødvendig.

Så er det tid for å lage de små nydelige krokettene. Ha griljermel klart i en dyp tallerken og legg ca ti gram av blandningen oppi. Rull rundt litt på det og lag så en liten bolle ut av dette.

Når du så endelig er ferdig med det! Stek de forsiktig på lav varme eller på litt høyre temperatur og etterstek de i ovnen til de blir gyldne og crispy. Jeg brukte kokosolje som er et meget godt og sunt fett.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page