top of page

Uimotståelig crunchy maispizza med helkorn!

Noen ganger er det digg å bare hive inn en tortillapizza i ovnen og få det unna. Jeg har etter mange forskjellige forsøk funnet ut av hvordan man gjør det på best mulig måte. Believe me!

Denne tortillapizzan er uimotståelig og veldig enkel å lage, veldig enkel. Det eneste du trenger er det på bilde. En tortilla (jeg bruker mais), kokt helkorn, ost, en god tomatpuré, olivenolje, friske urter, salt og pepper.

pellepetit.com

Frem med lefsen på bordet, bred et ganske tynnt lager tomatpuré over den. Obs! Det er veldig viktig å bruke en tomatpuré som er velbalensert og av god kvalité.

Legg et lag med ost - ikke for mye. Du bruker den osten du vill ha. Jeg pleier egentlig å bruke svensk cheddar - men det er ikke så enkelt å få tak på her i Norge - så derfor lade jeg frem et par andre eksemplar.

Så fordeler du en ganske generøst lag med kokt helkorn over dette. Det er helkornet som ger den fantastiske crunchen! Helt sprøtt! Ringle over litt olivenolje - sånn att helkornet blir "frityrstekt" på toppen.

Legg på noe god salami eller et annet digg kjøtt - hvis du har lyst på det. Så salt og pepper!

Stek pizzan på ganske høy temperatur i mitten av ovnen og skru på grill på slutten.

Du ser når den er ferdig! Alt er smeltet sammen, det bobler og du kan se att helkornet har fått en sprø konsistens. Men hold et øye med den, det går veldig fort på grill!

Toppa med en frisk urt du liker - som t.ex. basilikum, oregano eller timian. Jeg brukte timian på bilde.

pellepetit.com


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page